Hvordan kan man forebygge diaré i Syden?

Spørsmål

Jeg har i de siste sydenturene lidd av diare. Dette er noe jeg ønsker å forsikre meg mot denne reisen. Har dere derfor noen medikamenter jeg kan ta med som hindrer løs mage, men allikevel ikke fører til forstoppelse? Jeg har hørt om en vaksine/sprøyte en kan ta, er dette bedre en eventuelt tabeletter eller pulver?? Kunne dere vennligst oppgi navn på anbefalt medikament til dette.

Mann, 23 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Koleravaksinen Dukoral reduserer risikoen for turistdiaré med 30-40%.

Det finnes andre patentløsninger: Melkesyretabletter (Idoform og Paraghurt), grapefruktkjerneekstrakt, hvitløkstabletter og kulltabletter, men disse har så vidt man vet ingen effekt.

Om man får diaré og skal reise med buss eller fly er det praktisk å ta Imodium eller Travello for å bremse tarmmotorikken.

Om man får diaré skal man drikke rikelig, og spise så mye man orker. Det er gammeldags å prøve å "skåne "tarmen.

Vi anbefaler ikke friske folk å ta antibiotika mot diaré, hverken forebyggende eller som behandling. Noe annet er det om man har kronisk tarmsykdom, sukkersyke, er transplantert eller går på vanndrivende medisiner, da er det aktuelt å behandle diaré med antibiotika. Om man får høy feber, blod i avføringen eller dårlig allmenntilstand og dersom diaréen trekker i langdrag kan også fra før friske få antibiotika.

Det viktigste er i alle fall å ikke spise mat som smaker vondt. Unngå bladsalat og kylling som ikke er godt gjennomstekt.

Har du spørsmål om REISEMEDISIN?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Gunnar Hasle REISEMEDISIN
Pris fra 289,-