Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hvordan få kontakt med en nevrokirurg?

Spørsmål

Hejsan, Hvor får man Henvisning eller time hos en nevrokirurg i Norge Oslo? Som har peiling på hode, nakke? Neurosuregon. Jag har vart i kontakt med Leger ang mitt hode-og sent in bilder. Og du vill att jag möter en neurosuregon .

Mann 25
Svar

Hei.


Spesialisthelsetjenesten fungerer slik i Norge at man konsulterer sin fastlege, som så gjør en vurdering av om pasienten vil kunne ha nytte av en konsultasjon hos en spesialist. Det innebærer blant annet at det må være kliniske grunner til en konsultasjon hos en spesialist (f.eks. nevrokirurg, som du nevner), og ikke kun et personlig ønske hos pasienten, uten at det samtidig foreligger kliniske indikasjoner for det. Dersom en ikke har fastlege, så kan i utgangspunktet enhver lege henvise til en spesialist, inkl nevrokirurg. Om du ikke har fastlege, kan du f.eks. bestille time for en vurdering for dette, hos en privatpraktiserende almennlege på et privat legesenter.

Hva gjelder det å oppsøke nevrokirurg uten henvisning fra almennlege, så finner jeg ved et googlesøk at Majorstuen Kirurgisk Poliklinikk har en privatpraktiserende nevrokirurg, hvor det ser ut som at du kan bestille time direkte selv.

Ha det bra.