Hvor i Søsøstasia må man bruke malariamedisiner?

Spørsmål

hei, skal ut og reise i tre maneder. fra toppen av sumatra, gjennom java og til bali(indonesia). derifra 5 uker i vietnam og 2 uker i laos og 3 uker i thailand.

hvor trenger jeg malariatabeletter?,,,vil helst slippe a ga pa malaria tabletter over lengre perioder. har brukt larium for.

Medisiner: p-piller, diane

Kvinne, 22 år

Svar

I de nye anbefalingene fra Folhelelseinstituttet har vi tatt med et kart som angir hvor risikoen er høy og lav. Det er viktig å poengtere at dette kartet er ment som et hjelpemiddel, og ikke noe man kan følge slavisk. Det er typen reise som er det mest avgjørende. En lavbudsjettreise med overnattinger i regnskog på Malayahalvøya vil gi høyere malariarisiko enn om man bor på et hotell med airconditioning på Sundaøyene.
Når man reiser med jakke og slips er det liten risiko for malaria.

Men kjenner jeg dere rett blir det vel heller lavbudsjettvarianten.

Dere kan jo printe ut kartet og ta det med, og prøve å unngå de områdene med høyest risikio, og i alle fall være nøye med å forebygge myggstikk. Ha med dere permetrinimprengerte myggnett. Om dere velger å ta malariamedisiner vil jeg anbefale å bruke Malarone når dere er i høyrisikoområdene, men om dere tåler Lariam er jo det greieste å ta en tablett per uke under hele oppholdet. I Sør-Thailand og Bali ville jeg ikke engang overveie å ta malariamedisin.