Hva skjer hvis barnet tar insulin?

Spørsmål

Hei!

Jeg har en bror som har diabetes og som bruker insulin. Han har en sønn på to år som er høyt og lavt, og min bror er til tider uoppmerksom på hvor han legger fra seg engangspenner. Sønnen hans har flere ganger fått tak i engangspenner med insulin, og syns at de er veldig spennende.

Hva kan skje hvis han skulle få i seg insulin fra en slik penn? Vil han bare få litt lavere blodsukker til insulinet har gått ut av kroppen, eller vil det være fare for at det kan skade hans egen insulinproduksjon?

Kvinne, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Insulin kan være svært farlig hvis det gis til personer som ikke er diabetikere og som ikke følges av medisinsk personell. Hvis nevøen din ved et uhell skulle finne på å sette en dose insulin på seg selv kan han teoretisk sett dø av dette! Insulin senker blodsukkeret, hastigheten avhenger litt av insulintypen. Får han for mye insulin vil blodsukkeret gå til svært lave verdier og dette kan gå såpass sakte at det kan være vanskelig å skjønne for omgivelsene, og i verste fall kan han være alene.

Et slikt anfall kalles en føling.

Jeg synes broren din skal passe svært godt på sprøytene sine, selv om det vel også kanskje er sjelden at et barn setter sprøyter på seg selv.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-