Hva koster reisevaksinene?

Spørsmål

Når man skal reise til Sør-Afrika er de anbefalte vaksinene Stivkrampe, Difteri, Polio og Hepatitt A, riktig? Mitt spørsmål er om noen vet hva disse vaksinene koster??

Kvinne, 18 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det er helt riktig at difteri, stivkrampe, polio og hepatitt A er de vaksinene som anbefales av både Folkehelsa, Vaksinasjonspoliklinikken Ullevål sykehus og Reiseklinikken. Prisen hos oss på Reiseklinikken er 870 kroner, men da du bare er 18 år går jeg ut fra at du fortsatt har gyldige barnevaksiner, og da blir det 180 kroner billigere. Våre priser er omtrent som gjennomsnittet ved de private vaksinasjonskontorene i Oslo, markedet har landet på den prisen, det er den prisen man må ta for å kunne opprettholde virksomheten med rimelig utbytte. Ved de kommunale vaksinasjonskontorene ligger prisene gjennomgående 15-20% lavere enn ved de private. Prisforskjellene er altså ikke så store, men muligheten for å få time er vesentlig bedre på de private kontorene.

Jeg vil imidlertid sterkt advare mot useriøse aktører blant private vaksinasjonskontorer. Ved noen av de største vaksinasjonskontorene i Oslo drives virksomheten i praksis av legesekretærer eller hjelpepleiere, "med lang erfaring i reisemedisin". Dette er helt uforsvarlig, reisemedisin må drives av leger med interesse for det. Og jeg kjenner til mange eksempler på at et tilsynelatende lavt konsultasjonshonorar mer enn oppveies av at man blir anbefalt helt unødvendige vaksiner, og man ender opp med en skyhøy regning. Dette er noe myndighetene burde rydde opp i.

Til Reiseklinikken kan du trygt komme, uten å risikere å bli lurt!

Har du spørsmål om REISEMEDISIN?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Gunnar Hasle REISEMEDISIN
Pris fra 259,-