Hva kan det skyldes?

Spørsmål

Hei!
Historikk: klamydia med symptomer -> 14 dager på Doksycyklin-> forstoppelse i 3 uker, løsnet litt med hardkur på "movicol" -> trett, lite energi -> diffuse magesmerter og uregelmessig avføring.
Dette var frem til for tre uker siden, da var det 10 uker siden jeg hadde fått påvist klamydia.
De siste tre ukene har jeg vært plaget av smerter/ubehag på siden av navlen på begge sider, litt som sting, smerte i rygg nedre del, korsrygg og litt ovenfor korsryggen, tidlig metthetsfølelse, kvalme, av og til brennende følelse i mellomgulvområdet hvis jeg spiser for mye. Av og til sent på kvelden har urinen vært tåkete. Gikk på cerazette inntil for to uker siden, tenkte kanskje de kunne være årsaken, men merker ingen bedring.
Veldig diffuse plager, og jeg er ikke sengeliggende, har ikke merket noe feber (men har ikke målt)
Er slapp og trett, har prøvd å motvirke dette ved å ta meg noen joggeturer, men merker ingen bedring. Er vanligvis full av energi, men merker dette sliter på kroppen.
Har du noen formening om hva det kan være?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du har altså nå hatt tre uker med følgende symptomer:

Smerter/ubehag i magen
smerte nederst i ryggen
tidlig metthetsfølelse
kvalme
brennende følelse i mellomgulvet ved for store måltid
"tåkete" urin
Slapp og trøtt

Ditt spørsmål til oss er om det går an å tenke i retning av hva dette kan skyldes.
Jeg skal tenke litt høyt om dette nå, men før jeg begynner vil jeg presisere at et sikkert svar vil du kun få ved en faktisk og reell legeundersøkelse og utredninger, så det anbefaler jeg deg helt klart.

Jeg tenker i retning av syrerelaterte plager fra magesekken. Det kan du teste ut ved å prøve reseptfrie medisiner mot magesyre. Spør på apoteket, der er mange effektive typer. Hjelper slike medisiner midlertidig, så taler det i retning av slike årsaker. Du kan også ta det opp med fastlegen, som evt kan henvise deg til gastroskopi om nødvendig, for å stille evt sikre diagnoser.

Din "tåkete" urin er jeg noe usikker på, har ikke hørt akkurat det ordet brukt om urin før, men du mener kanskje blakket, uklar? Uansett så er det riktig å tenke i retning urinveisinfeksjon. Så ta med morgenurin på et glass til legen din. En evt urinveisinfeksjon kunne også evt gi deg plager fra korsryggen, om den har beveget seg oppover mot nyrene. Og en infeksjon kan gi slapphet, slik du har.

Ryggsmertene dine kan naturligvis også være "alminnelige ryggsmerter", slik de fleste av oss har i perioder av livet. Ting kan jo skje samtidig i kroppen, uten at der nødvendigvis er noen sammenheng.

Alt i alt: Dette synes jeg er noe som tilsier et legebesøk, for det kan skyldes sykdom, og det kan finnes behandling. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-