Hva er beste reiseforsikring?

Spørsmål

Til deg med tropehjelmen! Har lest svarene dine om reisemed. Håper du kan svare på mitt: hva er beste reiseforsikring når det kommer til sykdommer og skader?

Takk på forhånd. :)

Mann, 23 år

Svar

Jeg kan ikke drive reklame for et enkelt forsikringsselskap, og jeg tror de aktuelle tilbudene dekker omtrent det samme. Om din hjemforsikring også inkluderer reiseforsikring er det sikkert bra, så du må ikke tegne noen annen reiseforsikring i tillegg. Det kan i tillegg være greit å være medlem i Norsk luftambulanse, så støtter du samtidig en god sak. Husk at du får legebehandling til lokale egenandeler innenfor EU om du har fått skjemaet E111 på ditt trydgekontor.

Den beste reiseforsikring er likevel ditt sunne vett. Lei ikke motorsykkel i utlandet om du aldri har kjørt motorsykkel før. Ha ikke tilfeldig sex med lokalbefolkningen i et fattig land (du risikerer HIV, og du beveger deg inn i en sfære hvor den organiserte kriminalitet har kontrollen). Spis ikke opp mat som smaker eller lukter vondt (nesten halvparten av alle som får turistdiaré har gjort nettopp det). For flere gode råd henvises til min hjemmeside.