Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Huskeklokke for eldre

Spørsmål

God tirsdag! Jeg har vært inne på sidene deres før. Jeg tror det var hos dere jeg så at en av dere anbefalte huskeklokken Memo til bl.a. mennesker som har problemer med hukommelsen. Dette gjelder ikke meg, men min svigermor på 97 år. Jeg har undersøkt om hvor jeg kan kjøpe denne huskeklokken Memo, men jeg finner den ikke noe sted på nettet. Jeg har ringt demenslinjen og demenstelefonen. Har fått mange forslag, men ikke denne. Kan du være så snill å finne ut av dette for meg? Man kan snakke inn beskjeder i tillegg til tid og dato; om forskjellige ting man skal gjøre i løpet av dagen, f.eks. drikke vann og spise. Ser frem til svar, på forhånd, takk! Spørsmålet gjelder for kvinne 97 år Jeg som stiller spørsmålet er pårørende, kvinne 68 år

Kvinne 68
Svar

Hei.


Jeg finner omtaler av huskeklokken Memo på nettet, men de fleste artiklene ser ut til å være fra omtrent 15 år tilbake eller mer. Jeg kjenner ikke klokken, og klarer dessverre heller ikke å finne noe sted hvor den selges. Det kan imidlertid meget gjerne være at det finnes andre tilsvarende produkter nå med samme og evt flere funksjoner, og det jeg vil anbefale deg, er å kontakte den lokale Hjelpemiddelsentralen i kommunen hvor din svigermor bor, for å høre hva som finnes av slike hjelpemidler pr idag.

En annen god løsning, er å la fastlegen hennes undersøke dette for henne. 

Jeg beklager at jeg ikke klarer å gi deg konkret om og evt hvor denne klokken selges, men jeg håper rådene jeg har gitt deg kan bidra til å finne gode løsninger. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-