Hukommelsen forsvant!

Spørsmål

Jeg fikk for noen 2 måneder side diagnosen diabetes 2. Jeg bruker ingen medisiner for dette, men følger råd om kosthold og holder meg aktiv og går turer.
For noen dager siden opplevde jeg noen timer med hukommelsessvikt. De 6-7 siste årene var da borte fra hukommelsen fra tidlig på dagen og noen timer iflg min kone. Jeg hadde ingen matlyst og forsto heller ikke at det var noen grunn til at jeg skulle til lege, men tok til slutt et flaske øl og gradvis kom all hukommelsen tilbake. Det var en skremmende opplevelse når jeg forsto hva som hadde skjedd og har nå vært hos lege, men ikke fått noen svar på prøver eller fått noen svar på hva som kan ha skjedd enda.
Jeg fikk heller ikke noen medisiner nå.
Kan dette være et symtom på Alzheimer, et drypp eller noe i forbindelse med sukkersyken ? Eller noe annet ?
Jeg fant ingen artikler om denne type midlertidig hukommelsestap på Internet.

Sykdommer: Diabetes 2

Mann, 66 år

Svar

Hei!

Det er ikke så lett å svare på hva dette var i etterkant. Skulle man stille diagnosen sikkert måtte man nok ha undersøkt deg mens symptomene pågikk, men det er selvsagt ikke slik at man drar til lege før plagene har gått over bestandig.

Slike forbigående episoder med hukommelsessvikt eller svikt i andre mentale funksjoner er ikke vanlig ved diabetes. Du bruker ikke medisiner så sannsynligheten for at du har hatt for lavt blodsukker (Føling) er vel liten. Alzheimer debuterer heller ikke på denne måten.

Det kan vel ikke utelukkes at du har hatt et lite drypp, selv om hukommelsestap alene uten lammelser eller svimmelhet også er litt uvanlig. Et slikt drypp kan være umulig å bevise i etterkant, men hvis legen din synes sannsynligheten for et drypp er stor er det kanskje relevant å sette deg på blodfortynnende medisin.

Du bruker ikke andre medisiner som kan forklare en slik hendelse? Sovemedisiner, beroligende, smertestillende eller liknende? Du får avvente blodprøvesvar fra legen din, muligens kan han gi deg en forklaring.