Høyt stoffskifte- ønske om å blir gravid

Spørsmål

hei, jeg er en kvinne på 40 år med lavt stoffskifte som prøver å bli gravid etter en abort i januar (selvbestemt som jeg angrer veldig på).har nå prøvt for 2.gang å bli gravid igjen etter aborten ) og venter mensen i dag/morgen. fikk svar fra stoffskifteprøvene i dag: TSH 0,01 og fritt t4: 28,8 som jeg hvet er for høyt. For 2 mnd siden( 3 uker etter graviditeten ) var det samme ( T4: 27,6). spørsmålet mitt er:er det vanskelig å bli gravid med så høye verdier og er det farlig? (Jeg begyndte å øke en del i nov/des 2016 så jeg lå vel på lavere verdier da jeg ble befruktet (20.des).
I tilfelle: bør jeg ikke prøve igjen om 14 dager (neste eggeløsning)?men vente? Jeg har ikke all verdens tid og blir stresset av ikke få det til nå pga alder. Dersom jeg er gravid ( 99% sansynlig ikke)nå bør jeg abortere pga de høye verdiene kan være farlig for barnet? skal begynne med Arnour T. og håper ikke dette vil forstyrre hormonbalansen/menssyklusen. Tror du. Føler meg helt fortvilt nå

Svar

Hei! Normalverdiene for TSH er 0,40-4,40. T4 12-22. Det betyr at 90% av befolkningen ligger innenfor dette området. 10% ligger utenfor. Dine verdier på 28,8 og 27 ligger noe forhøyet, men det er ingen krise. Det er ikke noe problem om du blir gravid med disse verdiene og jeg anbefaler på ingen måte abort om du skulle bli gravid i denne syklusen. Imidlertid kan det tenkes at disse verdiene er årsaken til at du ikke har lykkes med å bli gravid nå. Høyt stoffskifte øker metabolisme og stressmekanismer som kan redusere en slik sannsynlighet. Mitt beste råd er derfor å trappe ned på Levaxin dosen og få kontrollert verdiene. Dette må gjøres i samråd med fastlegen din. Altså ingen grunn til bekymring og fortvilelse. Verdiene er ikke skadelig for fosteret om du skulle være gravid nå, men de bør korrigeres for å oppnå størst sannsynlighet for graviditet. Det foreligger liten dokumentasjon for Arnour T i kombinasjon og jeg vet ikke om jeg vil anbefale dette i denne situasjonen. Levaxin behandling er i langt de fleste tilfeller tilstrekkelig behandling

http://www.lommelegen.no/legesvar/armour-thyroid-hypotyreose