Høyt stoffskifte - hvor lenge må jeg vente på behandling?

Spørsmål

Hei.
Jeg er ei jente på 29 år som har fått beskjed om at jeg har høyt stoffskifte. Jeg har ennå ikke vært til utredning hos lege. Det skal jeg først om to og en halv mnd. Men jeg fikk svar på en blodprøve jag har tatt. Jeg bare lurte på hvor lenge jjeg kan gå slik uten behandling. Jeg føler meg helt elendig. Det har jeg gjort det siste året. Har hatt et vekttap på 17 kilo. Spiser vanlig. kroppstempraturen har økt vel en grad. Har diare nesten hver morgen. Var og sjekket synet og har begynt å skjele litt innover med det ene øyet. Er rastløs og skjelver.Føler meg veldig urolig og klarer ikke helt og slappe av. Jeg tok disse blodprøvene sammen med p-sprøyte. Tok den første for litt over 3 mnd. siden. Har ikke hatt noe blødninger etterpå. ikke småblødninger engang. Hva skal jeg gjøre. Føler meg litt fortvilet.

Hilsen meg.

Sykdommer: høyt stoffskifte

Kvinne, 29 år

Svar

Hei!

Jeg kan ikke skjønne at du skal måtte vente så lenge på videre utredning hos legen din. Du skriver ikke hvilke verdier du hadde på blodprøvene, men symptomene dine er forenlige med høyt stoffskifte. Vekttap, skjelvinger, synsforstyrrelser, diare og uro er ikke symptomer som du kan gå med i lang tid uten å bli undersøkt og behandlet.

I verste fall kan du bli alvorlig mye sykere av å gå med forhøyet stoffskifte over lengre tid.

Jeg vil sterkt anbefale at du kontakter legen din igjen og ber om en svært snarlig time, helst i løpet av en uke. Det kan så tas blodprøver av deg for å fastslå nivået av stoffskiftet ditt, og hvis dette er forhøyet bør behandling startes umiddelbart.