Hoven penis

Spørsmål

De tre-fire siste gangene jeg har hatt sex med kjæresten, har jeg hovnet kraftig opp i penis, noe som også gjør veldig vondt. Den første gangen jeg hovnet opp var det bare på den ene siden, men nå er jeg VELDIG opphovnet over hele penis.Ëtter et par-tre dager går hevelsen ned, men når jeg så har samleie med kjæreste, kommer hevelsen tilbake..Hva kan det være?? Det er også en veldig hard "streng" (blodåre?) langs undersiden av penis, som ikke har vært der før.

Mann, 19 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Det er ikke så lett å stille en nøyaktig diagnose uten å ha undersøkt deg, og symptomene du beskriver er ikke helt typiske for vanlige tilstander i penis.

Du forteller om en hard streng langs undersiden av penis som ikke har vært der før. Denne er sannsynligvis – som du sier – en spent blodåre (vene), og kan være et tegn på at du har for dårlig drenasje av blod fra penisen din. Dette vil føre til at blodet ”stuves” eller samles opp slik at penis blir hoven og stiv. Årsaker til dette kan være at du har fått en blodpropp i penis, eller at du har en tilstand som kalles priapisme, dvs. vedvarende ereksjon. Priapisme er en form for ”sykelig” ereksjon som ledsages av smerte i penis og mellomkjøttet (området mellom penis og endetarmsåpningen). Dette er en sjelden tilstand, men risikoen øker hvis man har brukt midler mot impotens, særlig i form av impotens-sprøyter i penis. Andre faktorer som kan føre til priapisme er skader mot penis, svært langvarig seksuell aktivitet (særlig under påvirkning av alkohol eller narkotika), bekkeninfeksjon eller kreft - men ofte finner man imidlertid ikke noen bakenforliggende årsak.

Du forteller at plagene begynte når du hadde sex med kjæresten din. Noen ganger kan man pådra seg et brudd på selve penis under samleie. En vil da ofte høre selve bruddet, og like etter får en smerter i penis. Ereksjonen vil forsvinne, og etter hvert vil man få en hevelse over bruddstedet på grunn av blodutredelse. Noen vil samtidig få en skade på urinrøret og i den forbindelse merke blod i urinen. Du forteller imidlertid ikke om noen form for traume/skade under samleiet, og i så tilfelle er nok sjansen mindre for at dette kan være årsaken hos deg.

Du bør uansett ta kontakt med legen din så snart som mulig for å få dette nærmere undersøkt - både brudd i penis og vedvarende ereksjon må behandles raskt. Ved brudd er operasjon den vanligste behandlingen. Vedvarende ereksjon kan behandles ved å sprøyte inn karsammentrekkende stoff i penis slik at blodmengden i penis reduseres, eller å tømme penis for blod med en sprøyte. Langvarig ereksjon skader svamplegemene i penis og kan føre til impotens.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-