Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hører pulsslagene i hodet

Spørsmål

Hei! jeg er veldig plaget med å kjenne puls-slagene i hodet når jeg legger meg om kvelden. Får ikke sove da dette er veldig plagsomt, det som hodet gynger på puten. Tar av og til en halv sovetablett Imovane, men har senere gått over til Melatonin. Våkner gjerne i løpet av natten med disse plagene, og hver eneste morgen, fra 6.00 til 8.00. Umulig å sovne til igjen når jeg våkner tidlig. Må bare stå opp, og plagene gir seg etter en stund. Har hatt dette siden januar 2018. Fikk da samtidig veldig trykk over pannen hodet, særlig over venstre øye og tinning når jeg bøyde meg ned, hostet elle nøs, samt trykket magemusklene på toalettet. Ble først behandlet for bihulebetennelse, men da jeg tok CT av bihulene august 1918, viste den åpne bihuler, men hadde to nesepolypper. Var da hos legen (vikar, da fastlegen min var sluttet, og ingen ny ansatt.) og hun foreskrev blodtrykkstabletter ettersom hun synes blodtrykket var litt høyt, 160/65. Ble også henvist til spesialist Øre/nese/hals. Han var usikker om plagene mine kom fra polyppene, men forskrev en kur først. Prednisolon Alternova. Sendte meg også til MR av hodet. (20.12.18) Alt var fint i hodet mitt, ikke tegn til noe galt. Ny vikarlege synes jeg hadde høgt kolesterol (6,8) og ville sette meg på kolesterol nedsettende medisin. Mente kanskje trykket i hodet kom av det..Hadde liten lyst, gikk og tok ultralyd av blodårer hals, hovedpulsåre i magen og lysken. Årene var åpne Ingen intimafortykkelser. God trefasisk flow bilat.. Ble operert for nesepolypper i februar 2019. Tok ny CT etterpå, var fin. Prøver av polyppene normal. Har fortsatt alle disse plagene. Var til ny fastlege i juni. Hun tok mange blodprøver og jeg hadde også 24timers blodtrykksmåler. 135/75. Alle prøver fine. Er ganske frustrert over å ha det sånn, har alltid vært frisk, jobbet på kontor til jeg var 67. Aldri røkt. Livskvaliteten min er kraftig nedsatt.. Har hatt noen behandlinger av nakken hos fysioterapeut i det siste, uten noen bedring. Håper på hjelp!

Kvinne 71
Svar

Hei.


Du er altså en kvinne på 71 år, som opplever kraftig nedsatt livskvalitet pga at du ofte kjenner pulsslagene i hodet. Dette har du hatt i snart to år, og du har vært særdeles grundig utredet for dette på alle korrekte måter. Men en har ikke funnet forklaring på dette, og fremfor alt ikke funnet tegn til sykdom. Det er naturligvis langt bedre enn å få påvist en sykdom, selv om du naturligvis gjerne ville ønske deg en forklaring på dette.

Det å høre pulsslagene er ikke noe typisk symptom på en eller annen definert sykdom, men jeg synes allikevel det var riktig å få sjekket de tingene du har fått sjekket her. Du skriver under tilleggsopplysninger at du bruker Enalapril. Hvis du hadde denne plagen med å høre pulsslagene i hodet FØR du begynte med Enalapril, kan det ikke være en bivirkning av den medisinen. Men hvis du fikk plagene etter at du begynte med Enalapril, så kan det teoretisk sett tenkes å være en bivirkning. Har du den minste mistanke om dette, bør du i samråd med legen din forsøke deg en periode uten den medisinen.  

Men du skriver jo at du oppstartet blodtrykksbehandling etter at symptomene oppstod, og det er vel kanskje denne Enalapril du da omtaler. Hvis det er slik, faller jo dette poenget vekk. Men en må alltid tenke på medisinbivirkninger, når en har "rare" symptomer som en ikke finner forklaringer på. Du kan følgelig se om du ser noen sammenheng med din bruk av Imovane og Melatonin også. Det er viktig.


Jeg skulle så veldig gjerne ha ønsket at jeg kunne kommet på andre relevante undersøkelser, mulige diagnoser eller ting som må sjekkes osv, men dessverre vet jeg ikke hva det skulle være.  Jeg håper imidlertid at du kan finne gode løsninger til slutt på dette, så hold videre dialog med fastlegen din om dette. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-