Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Holder pusten når jeg blir sint. Kan det være farlig?

Spørsmål

Hei. Jeg har et spørsmål som jeg har lurt på lenge, men som jeg aldri ha turt å spørre legen min om, fordi jeg føler det er en veldig merkelig problem. Jeg har en tendens til å anspenne meg på en måte, samt holde pusten, når jeg tenker på noe eller blir sint. Når jeg blir sint kan jeg anspenne meg veldig, slik at jeg blir varm i ansiktet, får høy puls og litt hjertebank. Dette skjer riktignok sjeldent. Derimot får jeg en «miniversjon» av dette flere ganger daglig der jeg for eksempel tenker på noe som gjør meg «gira» slik at jeg en liten stund anspenner meg og også holder pusten. Jeg har ingen problemer med dette, har egentlig alltid gjort det. Men i det siste har jeg lurt på om det kan være farlig for hjertet eller kroppen å holde på sånn. Gjør dette mange ganger daglig, men i større eller mindre grad, men klarer liksom ikke slutte med det. Dette fører ofte bare til at pulsen stiger litt og jeg kan gå litt følelse av hjertebank. Dette må høres fryktelig rart ut, men håper det er mulig å gi et slags svar på om det kan være farlig. Er ellers aktiv og trener mye kondisjon. Ingen plager ved dette, annet enn bekymringen for om det kan være farlig. Kan legge til at jeg av og til kan kjenne en muskulær stølhet i brystet hvis jeg gjør dette mye, og lurer på om det kan komme av anspennelsen. Takk for svar!

Mann 22
Svar

Hei.


Det du beskriver her, er naturligvis ingen sykdom, men mer en uvane eller tendens eller hva en skal kalle det, men det er du klarer over. Spørsmålet ditt er om det kan være farlig. Det kan det absolutt på ingen måte være. Du lurer på om det du kjenner i brystet av stølhet osv, kan være forårsaket av denne tendensen din. Det kan godt være en medvirkende faktor, tenker jeg.

Du skriver at du "klarer liksom ikke å slutte med dette". Da forstår jeg det som at det er noe du kunne tenke deg. Det er ikke det at du nødvendigvis må slutte med dette, siden det ikke er farlig, men samtidig kan en jo snu på flisa og si at du har ikke noen nytteverdi av det, og det er ingen grunn til å fortsette med det. Da tenker jeg isåfall at jo mindre fokus du har på det, jo mindre du er opptatt av det, og jo mindre du forsøker å slutte med det, jo større sjanse har du for at det kan forsvinne. Jo større fokus du gir deg, jo mer du forsøker å slutte med det, jo mer vil du merke det og irritere deg over det. 

Håper det var greit svar, ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-