Hoftebrudd?

Spørsmål

Hei.
Jeg ramlet på natten i går og slo hoften. Er 40 år, men har gått på alendronat i et år. Pga mild svekkelse i sjelett.
Hoften gjør vondt, men kan det skyldes annet enn brudd.
Kan bevege meg med stokk.
Er det farer ved å vente og se om det bedrer seg?
Vet at rønken anbefales.

Svar

Hei! Det er to muligheter. Enten har du forslått hoftepartiet med muskulaturen omkring kraftig, eller du har pådratt deg et brudd. Selv om du klarer å gå på foten er det mulig at det foreligger brudd. Såkalte inkilte hoftebrudd trenger ikke å gi de klassiske symptomene som utoverrotert og forkortet fot samt sterke smerter ved belastning. Dersom du slo deg kraftif under fallet og har sterke smerter anbefales det med røntgenundersøkelse. Det er ikke bra å gå/belaste en fot hvor det er brudd i hoften.Resultatet etter kirurgi kan bli dårligere. Siden du i tillegg har en risikofaktor for brudd ( nedsatt bentetthet) vil jeg på det sterkeste anbefale at du oppsøker lege som kan få undersøkt dette.Dersom hoften kun er kraftig forslått, vil symptomene gradvis gå tilbake i løpet av en ukes tid