Hodepine og nakkeplager

Spørsmål

jeg er mye nervøs , blir lett sliten. har mye hodeverk/migrene lignende anfall som kan vare i opptil 1 uke. lurer på om dette har en sammenheng med min påviste ( MR) nakkeskade.
finnes det medisiner / gode råd ??Dette blir ikke bedre, har hatt det i ca 2-3 år.PS! medisinen virker ikke .

Sykdommer: påvist nakkeskade - prolaps som presser mot C6 nervetråd
Medisiner: maxalt rapitab

Mann, 33 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Et prolaps i nakken er en skive mellom to virvler som buker og som kan presse på nerverøttene der de går ut til overkroppen og armene. Et prolaps som presser mot C6-roten vil kunne gi deg smerter lokalt og med stråling utover i armen samme side.

Et slikt prolaps vil nok ikke bidra direkte til å gjøre deg nervøs eller sliten, men kanskje kan du få indirekte plager hvis du går og bekymrer deg for plagene og forventer å få smerter i nakke og hode.

Spent muskulatur i nakken kan være resultatet av slike bekymringer, og dette kan igjen gi hodepine, både spenningshodepine, bidra til migrene samt kombinasjoner av disse.

Spenningshodepine kan ofte stoppes akutt med betennelsesdempende og enkle smertestillende som paracetamol. Noen ganger må man ty til enda sterkere medikamenter som feks paralgin for å få has på et akutt anfall. Migrene kan også behandles i lettere tilfeller med feks Ibux og paracetamol, men det finnes mer målrettede medikamenter som feks Maxalt som du bruker. Noen har nytte av forebyggende medisiner mot migrene, såkalte betablokkere, men ikke alle har like god virkning av disse.

Spenningshodepine og spent muskulatur i nakken kan ha sammenheng med stress, arbeidsstilling, lite fysisk aktivitet og manglende variasjon og avlastning for muskulaturen her.

Du bør konsultere en fysioterapeut for å få råd om hvordan din arbeidssituasjon, trening og stressplager kan avhjelpes med massasje og øvelser.

God bedring!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn