Hevelse i hodebunnen

Spørsmål

Gutt 13 år. Plutselig en dag kom han og viste meg en lokal hevelse på venstre side av hodet, på størrelse med en 500 lapp. Det virket slik ødemer er, trykk etterlater grop. Trykket ulike steder og samme mønster. Forsvant etter et par dager. Dukket opp igjen en uke etterpå, om morgenen. Da litt lengre ned mot øret og tinningen. Man kunne se at han hadde en hevelse på siden av ansiktet. Ødem nå også. På samme side. Som gir seg litt utover dagen. Han har ekstremt tørr hodebunn, men ingen synlig irritasjoner. Vært hos to leger. Den ene hadde en teori jeg ikke engang skal gjengi her, fordi den rett og slett var helt feil. Han fikk ikke sett dette når det var på sitt verste og skjønte nok ikke hva jeg snakket om. Den andre legen mente at dette ødemet kom av denne tørre hodebunnen, og gav oss resept på en skum som skal gnis inn hodebunnen (kortisonpreparat). Gutten har cøliaki men er ellers frisk, men har plagdes litt med hodepine fra nakken og mot bakhodet (relaterer det til skjermbruk).
1)Kan ensidige ødemer i hodebunnen på denne måten tyde på en alvorlig bakenforliggende sykdom?
2) Bør det følges opp på noen måte?
Jeg er sykepleier og har aldri sett ødemer på denne måten før.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Her er det dessverre så mye jeg ikke vet både om hevelsen, om den var til stede hele tiden mellom de to gangene du la merke til den, om den ble helt borte, om den er helt borte, om den gjorde vondt eller ei, om kortisonkremen har hjulpet, andre ting som for eksempel andre hevelser, andre utslett, hvor sikker man er på cøliaki diagnosen, om sønnen din hadde andre problemer før dette begynte som halsinfeksjon, tannbehandling, nye medisiner osv osv osv., at jeg føler at jeg ikke kan gi en alternativ diagnose eller spekulere på hvor alvorlig/ikke alvorlig dette er. Ting det kan være er ganske mye, og jeg tror det er viktig at hvis hevelsen er der eller kommer tilbake, at man øyeblikkelig tar ham til lege, og at man vurderer en MR av hodet mens hevelsen er tilstede hvis det kliniske bildet ikke er klart.

Jeg ville absolutt følge dette opp.

Lykke til.

Mvh,
Nina Bryhn, MD

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Jonas Skylstad
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-