Hevelse i bena ved flyreiser

Spørsmål

Min far på 56 år skal ut på en 12 timers flytur om 4 uker. Sist han var ute på samme tur ble han litt hoven i bena.
Har lest at det kan være lurt å ta Albyl, men hvilken dose skal man ta?
Er det anbefalt å gå til anskaffelse av støttestrømper også på denne typen turer, og hvilken kompresjonsgrad bør de i tilfelle ha?

Kvinne, 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Dersom han har problemer med hevelse i bena naar han sitter stille lenge anbefaler vi stoettestroemper. Se for eksempel www.kvinto.no. Du spoer hvilken kompresjonsgrad han trenger, men det kan jeg ikke svare paa, du sier "litt hoven", og da tror jeg han kan klare seg med den laveste kompresjonsgrad.

Albyl E kan forebygge blodpropper paa arteriesiden, men ikke paa venesiden. Det er blodpropper i venene som er aktuellle ved flyreiser, og da ha Albyl E ingen dokumentert plass.

Har du spørsmål om REISEMEDISIN?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Gunnar Hasle REISEMEDISIN
Pris fra 199,-