Hevelse baktil på penishodet

Spørsmål

Hei !

Har en rød prikkpå penishode rett ved siden av urinrøret. Er litt sår, og jeg venter på time hos hudlege. Er ubehagelig ved samleie og når jeg for reisning. Da med fremtrukke forhud.
Etter samleie blir ofte hele hode rødt og svært sårt. Ved vasking med rent vann svir det kraftig.

Finnes det noen god salve eller neo annet på apoteket? Benytter nøytral såpe ved vask.

Svar

Hei og takk for brevet ditt samt medsendt bilde. Bildet viser en mindre tilsynelatende distinkt hvelvet hevelse baktil på penishodet. I dette området ender den bakre strengen som forankrer bakre del av penishodet med huden lenger inn på penis. Denne strengen kalles frenulum og det er kjent at denne kan skades og helt eller delvis nærmest ryke hvis den blir satt under sterk dragning, som f. eks. ved langvarig sex eller masturbasjon. Da vil det kunne oppstå en hevelse rundt det skadede området som resultat av at kroppens naturlige helende krefter setter inn og forsøker så å si å gjenopprette den vevsstruktur som tidligere forelå.

En annen teori kunne være at det dreier seg om en type betennelse i anleggene til talgkjertler eller annen kjertelstruktur og som det finnes mange av i dette området, ikke ulikt det som vanligvis kalles en kvise når den opptrer i ansiktet f. eks. Hevelsen kan også være betinget av annen type mekanisme, men det er umulig å gi noen sikker diagnose bare bedømt ut fra bildet. Derfor kommer du ikke utenom en tur til legen for at han eller hun kan undersøke dette og snakke med deg om hvor lang tid dette har vart og om det har vært andre ytre faktorer som kan være av betydning for hva dette kan dreie seg om. Ut fra dette er det vanskelig å foreslå noen behandling, men du gjør ikke noe galt ved å smøre et par ganger daglig med f. eks. kremen brulidin som fås kjøpt reseptfritt på apoteket. God bedring og lykke til !

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-