Helt utafor!

Spørsmål

Jeg har det siste halve året følt meg vedlig sliten og trett. Jeg har ca. 12 timers arbeidsdag hver dag i en jobb jeg liker veldig godt, men kan til tider være veldig stressende. Ettersom jeg sitter mye med data har vekten gått opp og jeg er vel sikkert 25 kg. overvektig. Grunnen til at jeg skriver at jeg nå i helgen fikk helt "kolaps". Det var ikke mer å hente. Armer og ben var veldig hovne, også ansiktet ble noe hovent. jeg følte nærmest min siste time var kommet og krøp under dyna hele søndagen. Gikk på jobb mandag, men følte at jeg gikk på siden av meg selv. Tirsdag var jeg bedre, men har problemer med å sove p.g.a. smerter i brystet hvis jeg ligger for lenge i samme stilling. Ben og armer dovner vekk og jeg våkner av dette. Jeg har hatt lignende symtomer tidligere, men hatt det for travelt til å tenke over det. Jeg var til lege p.g.a brystsmerter for et år tilbake, men legene fant ikke noe, så jeg regnet med at alt var i orden. Jeg føler meg ikke "frisk", men heller ikke syk nok til å gå til legen. Har dere noen gode råd å gi meg?

Kvinne, 39 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er jo tydelig at du ikke er frisk, ihvertfall at du ikke er i en form som du har til vanlig eller er fornøyd med.

Om plagene dine skyldes overvekt, monotont arbeid, stress og lite trening, infeksjoner eller hormonforstyrrelser er vanskelig å avgjøre ut fra din beskrivelse.

Imidlertid synes jeg det er god grunn til å oppsøke en lege for å få en sjekk, samt kanskje for å få opp motivasjonen til å endre på livsstil og vaner.

25 kg overvekt er helseskadelig, og hvis du på toppen av det hele sitter 12 timer pr dag foran dataskjermen er det nesten ikke rart at du får belastningsplager.

Legen din kan avdekke om det er sykdommer som ligger bak plagene dine, om overvekten skyldes stoffskifteforstyrrelser, og om det er stoffer/mineraler du mangler. Jeg er helt sikker på at legen din kan hjelpe deg med å komme i gang med et fornuftig slanke. og treningsopplegg.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-