Helseplager av muggsopp?

Spørsmål

Hei! Jeg er 34 år gammel mann, som har hatt god fysisk helse, men i det siste halvåret har jeg vært plaget med dårlig tilstand når jeg er på jobb. Har hatt lungebetennelse, luftveisinfeksjon og måtte reise hjem flere ganger pga sykdom. Jeg jobber medleverturnus. Det er påvist muggsopp i boligen som jeg oppholder meg i. Fastlegen min sier at det er ingen sammenheng og at det er ikke farlig å oppholde seg i boligen. Så da spør jeg: Er det farlig og kan man få helseplager når man blir utsatt for muggsopp kor time i 4 dager/døgn? 2 ganger i måneden.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for din henvendelse!

Det er alltid vanskelig å komme med fasitsvar på hvorvidt noe er farlig, og om det kan være årsak til relativt uspesifikke plager. Med den tilgjengelige informasjonen i din henvendelse vil jeg si meg enig med fastlegen din. Dersom du er 34 år og har god fysisk helse, er det liten til ingen sannsynlighet for at den nevnte eksponeringen for muggsopp er årsak til lungebetennelse og dårlig helse generelt. Eksponering for muggsopp er forbundet med økt risiko for sykdom og plager hos de med allergi for aktuelle muggsopp, nedsatt immunforsvar, eller kroniske lunge- og luftveissykdommer.

Jeg anbefaler deg å forsøke å få svar på hvorvidt det finnes andre årsaker til dine plager, og hva du evt. kan gjøre for å lindre disse. Dette gjør du best ved dialog med din fastlege.

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn