Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hårtap og Tambocor

Spørsmål

Jeg er en kvinne på 65 som helt fra teenårene har hatt ekstrasystoler og brukt forskjellige medisiner for det, de siste fem år har jeg brukt Tambocor. Har i løpet av den tid mistet halvparten av mitt hår og det begynner å bli et problem.
Kan det være Tambocor som er årsaken. Jeg har også fjernet skjoldbrukskjerten pga struma og går på levaxin 100.
Jeg skjønner at man kan miste går med alder men dette har skjedd veldig fort og unormalt, og jeg kan nesten ikke gre meg uten at det føles om om håret faller av.

Svar

Hei !
Du spør om Tambocor kan være årsaken til håravfall. Tambocor har som bivirkning håravfall. Dette er mindre vanlig, men ikke uvanlig. Håravfall forekommer hos omlag en av hundre pasienter. Jeg regner med at du har hatt svært plagsomme og invalidiserende hjerterytmeforstyrrelse, siden du har fått Tambocor. Om du har for lite tyroxin i blodet, eller Hypothyreose, så vil man også sammen med flere andre symptomer, kunne få håravfall. Det er imidlertid lite trolig at det er dette som gjør at du mister håret, siden du sikkert blir fulgt opp hos din fastlege med blodprøver på stoffskiftet. Håravfall kan blant annet også skyldes arvelige faktorer, stress, jernmangel og kosthold. Du bør diskutere dette med din fastlege. Dersom du skal endre på Tambocor behandlingen, så må dette skje i samråd med din lege. Selv om Tambocor har som bivirkning hårtap, så er det også andre årsaker som kan forklare ditt hårtap.