Håravfall

Spørsmål

Takk for svarene, men jeg har flere spørsmål vedr. bruk av propecia.
Jeg vil selvsagt ikke bruke denne medisinen dersom jeg hadde merket nevnte bivirkninger.
Men jeg vet av erfaring ( se medisinbruken min, som kan gi utrolig mange bivirkninger) at det er muligheter for at enkelte kan ungå disse bivirkningene.
Kan du svare meg på følgende?

1. Kan jeg ta Propecia når jeg går på medisinene ovenfor?
2, Dersom jeg opplever bivirkningene som ubehagelige, forsvinner de ved å slutte å ta Propecia?
Sykdommer: Har stort håravfall og vil bruke propecia mot dette.

Medisiner: Er nyretransplantert.
Sandimmun
Prednisolon
Triatec
Zyloric
Lescol

Mann, 40 år

Svar

Hei igjen !

Da ikke Propecia altså ikke finnes i Norge, men forøvrig er kjemisk helt identisk prostatamedisinen Proscar, slik som jeg beskrev i forrige svar til deg, så svarer jeg ut fra det man vet om Proscar.

1) Om du kan bruke finasterid (=virkestoffet) når du går på dine nevnte medisiner.
Jeg kan ikke finne noen eksplisitt advarsel eller informasjon om at det er direkte farlig eller uheldig, men: både oppstart og vedlikehold av behandling med finasterid skal kun skje i samarbeid med spesialist i urologi.
Dette fordi en må ta en del spesifikke blodprøver ang. prostata m.v., samt få undersøkt prostata før oppstart.

2) Hvis man får seksuelt relaterte bivirkninger, så vil disse vanligvis forsvinne ved å slutte å ta Propecia.

Jeg vil allikevel for ordens skyld og på det aller sterkeste fraråde deg å evt. begynne med Propecia uten legeoppfølging og NB godkjenning fra den lege som er ansvarlig for din immunsupprimerende medisin og nyresykdom !
Når det gjelder risiko for uventede bivirkninger, så øker den med jo flere medisiner man bruker, og en kan få helt nye og uventede bivirkninger pga det som kalles interaksjoner, dvs at medikamentene påvirker hverandres effekt i kroppen.

Håper dette gav deg konkrete svar på dine spørsmål, + noen ekstra råd.
Lykke til !