Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Har hørt pulsen i øret om natten

Spørsmål

Hei eg har et spörsmål som kan höres dumt ut. De siste tre nettene når eg våkner opp av en dröm, så kjenner eg pulsen i höyre öre og at hjertet dunker. Når eg har våknet helt så er det borte .Har det ikke om dagen .Har hatt sene kvelder för man legger seg .Hva kommer det av? Har medisin for höyt blodtrykk zelozok 75mg.Går mye turer og er ellers frisk .Har Menieres.

Kvinne 59
Svar

Hei.

Jeg synes ikke ditt spørsmål er "dumt" på noen måte, slik du selv har tenkt.  Det er jo helt naturlig å søke forklaringer på ting vi opplever, f.eks. i kroppen. 

Men når du spør hva det kan komme av at du i tre netter har hørt pulsen i høyre øre når du våkner om natten, men ellers ikke, så kan jeg nok dessverre ikke gi deg noe svar på dette. Det er meget mulig at det ikke har noen spesiell forklaring også. Det er ikke noe typisk symptom på noen sykdom, så det er fullt mulig at dette bare er forgigående tilfeldigheter. Vedvarer det, så kan det kanskje være greit med en sjekk hos fastlegen for ordens skyld. En sjekk av blodtrykket ville høre med da. Foreløpig synes jeg du skal se dette an, siden du bare har opplevd det tre ganger, og det er fullt mulig at det er forbigående og uten noen betydning av noe slag.

Ha det bra.