Haglunds hæl

Spørsmål

Hei.
Er en dame på 34 år som er glad i å trene. Har i flere år hatt litt problemer med hælene mine. Har en tydelig klump bak ved akillesfestet og får lett gnagsår i dette området.
Hælene mine har forverret seg det siste året. Sansynligvis pga langvarig feilbelastning/halting etter en ankelskade jeg hadde for to år siden. (ankelen er operert nå, så den er mye bedre)
Jeg er øm, rød og litt hoven bak på hælene. Etter noen timer på jobb, må jeg ta av meg skoene pga. smerter.
Har forsøkt å bytte sko, innleggssåler, innlegg i hælen, betennelsedempende tabletter, Ibux gel (hjelper litt), treningsfri, tøye akillesen, osv...

Har du noen råd? Er det mulig å fjerne kulene? Kortisoninjeksjon? Skal jeg ta kontakt med lege eller ortoped for hjelp?

Legger ved bilde.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg er temmelig sikker på at du har en tilstand som kalles Haglunds hæl, hvilket er en anatomisk variant, hvor du har noe prominent ben på forsiden av akillessenen din. Dette vil kunne medføre irritasjon i den overliggende akillessenen, men også friksjon mot hud og sene fra sko som trykker mot denne prominente delen av hælen. Slik friksjon vil kunne gi irritert hud, slik man kan se av det vedlagte bildet ditt, men også dannelse av slimposer mellom senen og den overliggende huden.

Et enkelt røntgenbilde av foten din vil kunne gi svar på om denne diagnosen er korrekt.

Initialt vil du kunne oppleve noe bedring ved å benytte sko med lav hælkappe, slik at du unngår direkte trykk mot den prominente delev av hælen. Hvis dette ikke er adekvat kan du forsøke å redusere trykket ved å legge foring eller gnagsårplaster på hælen.

En vurdering av fastlegen vil være en god start, bli enige om å ta et røntgenbilde. MR vil i utgangspunktet ikke gi noen ytterligere informasjon. Hvis du ikke blir bedre, vil det være fornuftig å henvises til en ortopedisk kirurg, slik at du kan få mer informasjon om muligheten for å kirurgisk behandle denne tilstanden.

Lykke til!