Grov vold

Spørsmål

Ble for 5 mnd siden utsatt for grov vold av mann, ble kastet hardt mot skap, gulv og vegger og har vært følelsesløs i hele venstre side av hodet og har stort sett konstante smerter( stikker,lugger,svir, brenner) i deler av venstre side,områdene varierer (tinning,hake, overleppe,rundt øyet,i pannen,i nakken).Det starter ofte ved berøring,etter hårklipp,ved opphold i kuldegrader,ved fysisk anstrengelse eller psykiske påkjenninger,eller etter en tung arbeidsdag.Skarpt lys og høy lyd fungerer dårlig. Er redd for å være nær folk jeg ikke kjenner godt. Har kjempesterk psyke og godt med livserfaring, men kjenner dette tar veldig mye av kreftene mine.Har prøvd Ibux,Almogran,forsiktig massasje,holde meg inne på kalde dager,etc.
Har vært en gang hos nevrolog og tatt rtg og MR, (ingen funn, så langt) Følte jeg fikk lite info og opplysning om prognose.
Er bekymret.Redd for at dette blir helt permanent.Jobber som tannlege og bekymrer meg for jobb-fremtiden også.
Kommentarer og forslag mottas med takk.

Kvinne, 41 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er vel ikke tvil om at det er en sammenheng mellom volden du ble utsatt for og plagene du opplever nå? Hadde du noen slike plager før du ble mishandlet?

Hva som er årsaken til at du opplever disse smertene er vanskelig å si noe om og jeg tror ikke egentlig det er en veldefinert sykdomstilstand. Jeg tror det må dreie seg om en følgetilstand etter mishandlingen, som gir deg diffuse smerter fra forskjellige steder og som kanskje ikke er så lett å behandle. Kraftige psykiske og fysiske påkjenninger kan gi langvarige og plagsomme smerter av dette slaget, og du beskriver også hvordan plagene øker på når du er fysisk eller psykisk sliten.

Her er det en nær sammenheng mellom kropp og psyke og det nytter lite å behandle "kroppen" hvis ikke psyken får den behandlingen den trenger. Du skriver at du har kjempesterk psyke og det er et godt utgangspunkt, men jeg tror likevel at psyken din "avreagerer" ved å utløse smerter og plager. Det betyr ikke at du er hypokonder eller at plagene ikke er reelle, tvertimot er de reelle, plagsomme og uakseptable når de er av en slik art du beskriver.

Jeg er helt sikker på at nervologen ikke fant noe fordi det ikke er noe "kroppslig" å finne. Jeg tror dette må angripes på et psykologisk plan. Jeg foreslår at fastlegen din hjelper deg med å komme i kontakt med en terapeut som kan kartlegge plagene dine og komme i gang med samtaler og lære deg å mestre disse plagene på en god måte. Dette er ikke minst viktig fordi du begynner å bekymre deg for jobben din.

På denne måten kan du kanskje få kartlagt en del av disse mekanismene og eliminere plagene på denne måten.

Jeg ønsker deg lykke til!!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn