Grense for å bli innlagt på sykehus?

Spørsmål

Jeg lurer på hva som er grensa for innleggelse på sjukehus ved anorexia? Hva er vektgrensa, og hva legges det vekt på? Er det individuell vurdering ut fra hva man spiser og det kroppslige?
Jeg må vel innrømme at jeg har problemer med mat sjøl. Vekta er ikke så veldig lav, jeg veier 49 kg og er 175 høy. Har gått ned 8 kg på to mnd, men har hatt vanskligheter med mat lenger. Jeg får i meg mellom 200 og 400 kcal daglig, som regel ca 300. Føler jeg legger på meg masse og blir deppa etc om jeg spiser mer enn det.

Kvinne, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er nok ingen fast grense for å bli innlagt på sykehus ved anorexi. Hvis du tenker på et vanlig sykehus så er det din leges vurdering av allmenntilstanden din og om du får i deg nok næring som avgjør. En vanlig sykehus kan tilby væske intravenøst og eventuelt ernæring på flytende vis i gjennom en åre hvis du er så avkreftet at du ikke klarer å spise eller hvis det er alvorlig fare for tilstanden din.

Det er også relativt sjelden at en person med spisevegring blir innlagt på psykiatrisk avdeling. Imidlertid trenger en slik pasient ofte svært mye oppfølging av en terapeut poliklinisk, i perioder flere ganger i uken. Din faste lege og eventuelt psykolog må ta avgjørelsene sammen om hva som er medisinsk forsvarlig behandlingsmåte.

Jeg synes 175 cm og 49 kg er svært undervektig og jeg synes du snarlig skal kontakte en lege for å få hjelp hvis du ikke allerede har gjort det.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn