Graviditet og lavt stoffskifte

Spørsmål

Jeg har nettopp funnet ut at jeg er gravid. Jeg har problemer med stoffskifte og tar tyroxsin og litrotyronin hver dag. Er disse medisinene farlige for fosteret og kan jeg fortsette og ta de?

Sykdommer: Stoffskifte
Medisiner: Tyroxsin og Litrotyronin

Kvinne, 27 år

Svar

Hei!

Fastlegen din må være den som avgjør om du skal fortsette med tyroksin og i hvilke doser.

Mest sannsynlig skal du fortsette med medisinen, fordi disse medisinene er en erstatning for vanlige hormoner du har i kroppen, og ideelt sett skal hormonnivået ditt være innenfor det normale når du bruker disse medisinene.

For sikkerhets skyld bør du fortelle legen din at du er gravid og spørre hvordan du skal forholde deg med medisinbruken fremover.