Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

"Fyllesyk" uten alkohol

Spørsmål

Plages av symptomer som best kan sammenlignes med symptomene til fyllesyke. Føler meg fyllesyk hver dag uten at jeg drikker alkohol. I tillegg stivhet og støl i muskler.

Mann, 49 år

Svar

Hei !

Det var særdeles lite informasjon i din henvendelse her, og det blir derfor vanskelig å si så mye om dette. I tillegg ser jeg at du ikke har noen konkrete spørsmål, så jeg vil derfor heller bare kommentere det du skriver:

Med fyllesyke så tenker man på hodepine, kvalme, trøtthet, uopplagthet, evt angst m.v. Man behøver som kjent ikke å ha alle disse symptomene ved fyllesyke. Jeg vet ikke hva slags konkrete symptomer du kjenner på, men å kjenne seg "fyllesyk" uten at man er det, kan nok generelt være et tegn på sykdom, såvel fysisk som psykisk, og derfor synes jeg at du skal ta deg en tur til din fastlege med dette for å se om du har noen sykdom som gir deg disse plagene.

Å kjenne seg fyllesyk uten at man har drukket, er ikke et spesifikt symptom på en definert medisinsk tilstand, så jeg har ingen som helst konkrete tanker om hva slags medisinske tilstander som kunne gi deg slike plager.
Hodepine, kvalme, trøtthet, uopplagthet og angst (dvs fyllesyke-symptomer) og stivhet og stølhet i muskler er helt uspesifikke symptomer som man vil kunne få av nærmest enhver tenkelig medisinsk tilstand, så listen med mulige årsaker er tilnærmet ubegrenset lang.
Samtidig er det heller på ingen måte sikkert at du er syk, du kan være ute av form o.l., men dette skal altså din fastlege hjelpe deg til å finne ut av.
Jeg har ingen mulighet til å bli mer konkret her enn dette, men håper at du kan ha nytte av det jeg har skrevet her.

Lykke til og god bedring.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-