Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Frysninger over ryggen

Spørsmål

Hei!
Jeg er en kvinne på 56 år. Ved god helse. 58 kilo, ikkerøyker, medium trent. Har en litt uvanlig plage som min lege ikke hadde noe svar på. Der arter seg slik at når jeg har vært ute i litt kaldt vær får jeg en form for frysninger i nedre ryggområde. Sånn ca like over der hvor rumpesprekken stopper og utover begge sidene. Det varer i timesvis. Veldig plagsomt. Er i aktivitet. Må sitte med varmepute i timesvis etterpå. Kan også få det på sommerstid hvis jeg er ved sjøen og det blåser eller bader, sykler i vind osv. Jeg må kle meg godt med ull innerst, men det er ofte ikke nok. Har hatt plagene i flere år , men blitt verre det siste året. Prøvde meg på bading om høsten for noen år siden, men det ble riktig ille...
Kjenner at jeg er litt øm i ben/muskulatur ca i midten av området, men det er bare hvis jeg trykker der. Får av og til en akutt smell i ryggen i det samme området og får voldsomme smerter ved bevegelse, men det går gradvis over etter en til to uker. Det skjer så sjeldent som ca en gang i året de siste 10 -15 åra.
Har hatt nyrebekkenbetennelse for 30 år siden. Har tynn benbygning. Er lett i kroppen. Astma og allergi.
Medisiner: zetrisin, sumbicort, rhinocort.
Skulle gjerne funnet ut av dette.
Et usikker på om jeg bør holde meg mest mulig innendørs iallefall nå når jeg får det nesten daglig. Blir dårlig med skigåing.

Svar

Hei.

Jeg forstår godt at din lege ikke hadde noe svar på dette, for jeg har heller dessverre ingen som helst ide om hva dette kan skyldes. Jeg har aldri hørt om noe slikt, og meg bekjent er det ikke noe som gir mistanke om en konkret sykdom eller tilstand.
Det som kan sies, er at det er svært mye fra kroppen som vi ikke kan gi noen konkrete forklaringer på, og mye vi kan kjenne, som ikke skyldes sykdom.

Det eneste jeg kan foreslå om du ønsker å gå videre med dette, er å eventuelt oppsøke en annen lege for en fornyet undersøkelse og vurdering.

Beklager at jeg ikke kan bidra med noe her.