Fryser lett

Spørsmål

Jeg er mann 83 år. Har i mange år hatt problemer med frysing. Det begynte med at jeg var ute og gikk i flere kuldegrader og ble veldig kald i hode og nakke. Natten etter begynte jeg å svette veldig. Når jeg skulle ut av sengen om morgenen, var jeg så svimmel at jeg måtte legge med igjen. Dette har hendt meg mange ganger siden. Når jeg siden har blitt for kald, må jeg pakke meg godt inn og å svette i mange timer før svimmelheten forsvinner. Jeg fryser mest på beina, men også i hele kroppen. Skal jeg gå ut når temperaturen er under 15 grader, må jeg ha på meg stillongs. Når temperaturen inne er under 20 grader må jeg ha på meg genser. Jeg går med strømper opp til kneet nesten hele året. Dette er blitt et stort problem for meg. Jeg kan snart ikke være sammen med andre mennesker på grunn av dette. mange har det ikke varmt nok inne i stuen. Det virker som om termostaten har hengt seg opp. Jeg har også veldig lett for å svette når jeg går tur. Til å begynne med føles det passelig, men før er kommet hjem er jeg våt av svette.
Dette er et kjempestort problem for meg, Jeg har snakket med flere leger om problemet, men ingen har et godt råd. Så jeg håper at du kan hjelpe. Jeg bruker kun en medisin, det er Surmontil.

Svar

Hei!
Det tyder veldig på at du har en redusert stoffskifte. Er det blitt målt stoffskiftehormoner hos fastlegen og har det vært noen avvik? I såfall er det viktig at dette substitueres med medisin. Utover dette er det ikke så lett å kunne gi en forklaring på dette uten å ha undersøkt deg. Geerell klinisk undersøkelse vil kunne avdekke nedsatt sirkulasjon i ben mm. Blodmangel, jernmangel, vitaminmangel . Dette kan undersøkes med blodprøver.