Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Fremmedlegeme eller bursitt?

Spørsmål

Metatarsal bursitt - mulig fremmedlegeme Hei! Har hatt hevelse og smerter i tåball mellom 2. og 3. tå i 7 måneder. Ikke forårsaket av overdreven trening eller andre ekstrembelastninger. Tatt RTG, MR og Ultralyd. Diagnostisert med bursitt, lege anbef. operasjon innen utløp mai. MR påviste mulig fremmedlegeme. Bursittoperasjonen virker så omfattende, kan ikke et evt fremmedlegeme fjernes med kikkhullsoperasjon, og så håpe på en restituering av foten?

Mann, 57 år

Svar

Hei.

Ettersom du har vært plaget med smerter over så lang tid, og tydeligvis har blitt utredet nøye, virker det tydelig at du har behov for behandling for dette.
Om det er et mulig fremmedlegeme der, bør jo dette fjernes.

Om fastlegen din søker deg inn til operasjon, vil du bli vurdert av ortopeden på sykehuset også. Om også ortopeden anbefaler deg en operasjon, vil de da også kunne se om det er et fremmedlegeme under operasjonen.
Noen problemstillinger er det lettere å finne den beste løsningen mens operasjonen er igang. Derfor bør dere på forhånd diskutere de mulige utfallene.

En kikkhullsoperasjon forutsetter at det er et rom hvor et kamera kan føres inn. I et så lite område som tåballen, er dette desverre ikke mulig.

Om du er søkt inn til operasjon, har du full rett til å trekke deg når du måtte ønske. Du kan derfor velge å bli søkt inn til operasjon, snakke med spesialisten og så bestemme deg om du synes fordelene ved en operasjon er større enn ulempene for deg.

Om det viser seg at det er overveiende sannsynlig at det er et fremmedlegeme, og dette ligger slik til at det er greit å fjerne, kan du nok slippe unna med et veldig lite inngrep.

Ønsker deg lykke til, og håper at du blir kvitt plagene dine på en grei måte.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-