Forskjell på testiklene

Spørsmål

så lenge jeg kan huske, dvs med min dårlige hukommelse noen år, hatt en slags blodåre-samling over venstre testikkel. dette gjør at venstre testikkel henger ca 1cm lenger ned enn den andre. begge testiklene henger ganske lang ned begge to. har aldri hatt noe problemer, smerte eller lignende med det. alt fungerer som det skal i tillegg. men det er jo betryggenede å vite hva det er. håper at jeg kan få svar på dette.

Mann, 16 år

Svar

Hei!

Det er helt normalt at den ene testikkelen henger litt lavere enn den andre Hver testikkel henger i en streng som består av sædledere og blodårer, og det kan være den du kjenner over testikkelen.

Selve steinen skal være litt øm å trykke på, men jevn og glatt som ett egg. Når du dusjer kan du en gang imellom sjekke at den er uforandret og glatt, kjenner du knuter eller synes du den øker på i størrelse skal du konsultere legen din. Det samme gjelder hvis det tilkommer smerter.

Hvis du fortsatt er i tvil om det er normalt, kan du la legen din gjøre en vurdering. Er han også i tvil vil som regel en ultralydundersøkelse avklare.