Forsinket sædavgang

Spørsmål

Hei, Jeg er gutt på 22. Problemet er ikke så vansklig å forklare og håper at svart deres vil hjelpe andre i samme situasjon som meg. Jeg har problemer med utløsning under selve samleie. Jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke får utløsning mens jeg har sex. Når jeg onanerer så er det ikke noe problem. Jeg er ellers normal og har ingen sykdommer. Jeg er redd for at dette skal by på problemer når jeg eventuelt vil ha barn i fremtiden. Jeg håper virkelig at dere vil svare på dette.

Mann, 22 år

Svar

For å si det med en gang: det er ikke unormalt! Dette beror nok på det vi kaller prestasjonsangst, og som lettest kan forklares med at du er kommet inn i en slags "ond sirkel". Jeg antar at du ikke har hatt dette problemet bestandig, men at du ved en eller annen anledning du hadde samleie opplevet dette at du ikke kom (fikk utløsning) inne i skjeden. Det hender med alle en eller annen gang, og kan ofte forklares med at man er stresset eller sliten, eller rett og slett har drukket litt for mye. For enkelte kan det motsatte skje - at de kommer alt for fort - også av samme årsak.
"Utløsningmekanismen" er en finstilt ting som bestemmes inne i hjernen - og ikke styrt av viljen - desverre. Og da er det desverre slik at en "lite god opplevelse" ofte setter seg fast i hukommelsen. Neste gang du da skal ligge med en jente - så dukker minnet opp fra den gang "det ikke gikk", og så skjer det igjen. Nettopp fordi man stresser med det! Og typisk nok skjer det ikke når du onanerer - for da skal du ikke "prestere" noe over for en annen.
Så det gode råd er at : ta det med ro, stress dette med utløsningen minst mulig. Det handler også mye om trygghet i forhold til partner. Har du en etter hvert fast partner som er glad i deg og du føler deg trygg på, slik du forhåpentligvis vil føle i forhold til en jente du vil ha barn med - så vil du etter hvert klare og slappe av - og da vil du også sannsynligvsi komme lettere.