Forhud

Spørsmål

Jeg har aldri hørt om dette problemet før, og lurer derfor på om det er noe veldig galt.

Jeg har nok litt trang forhud, eller for kort frenulum. Jeg får forhud over penishodet i erigert tilstand, men det virker som den er "klistret" eller "tørket" fast i penishodet hvis jeg ikke fukter det (for da glir den lett), både når den er slapp og erigert. Jeg må liksom "løsne" forsiktig på forhuden før jeg drar den bakover.

Hva kan dette være? Er dette et vanlig problem?

Dessuten er det litt plagsomt at frenulum virker for kort, så nå har jeg visst fått "slapp hud" rundt åpningen på penishodet. Som om det har blitt strukket ut når jeg har dratt forhuden tilbake. Jeg har ikke hatt sex før, så jeg bekymrer meg for at frenulum skal briste hvis forhuden blir dratt helt tilbake.

Burde jeg satse på å både forlenge frenulum og utvide forhuden?

Mann, 18 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det er veldig forskjellig hvor mye fuktighet som menn/gutter skiller ut under forhuden. Noen har mye fuktighet - og noen har nesten ikke noe. Det ville kanskje være lurt å gå til din fastlege og få undersøkt dette med at du kanskje har en trang forhud. Samtidig kan du jo prøve med litt vannløselig glidekrem som du får kjøpt på apoteket, til å avhjelpe denne tørrheten.