Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Forandringer på penis

Spørsmål

Hei.
Penisen min har noen røde flekker/utslett på penis hode og huden har begynt å flasse litt. Hadde litt ont i den for to dager siden og etter samleie og var ganske rød og hoven i noen timer etterpå.
Har også noe som ser ut som 2.gradsforbrening i halsen.
Vet ikke om dette kan ha sammenheng for jeg spiser en litt for var pizza og tror jeg brente meg på det.
Hva kan det være for noe?
Hudbytte eller noe sant?
Hva kan jeg eventuelt gjør forebygge med?

Svar

Hei! Det er ikke så godt å si om forandringene i halsen skyldes brannsår eller ikke. Sannsynligvis er det det. Om symptomene fra halsen ikke går tilbake i løpet av en ukes tid, kan det tenkes å være noe annet og da bør fastlege få undersøkt det. Forandringene på penis er ikke helt uvanlig. Det kan være en form for kontakt eksem, soppinfeksjon. Lichen sclerosus er en mulighet. Legger ved en link hvor du kan lese mere om det og se om det kan passe: https://nhi.no/sykdommer/hud/diverse/lichen-sclerosus-hos-menn/
Kjønnsykdom bør uansett avklares, selv om symptomer ikke er typiske. Soppinfeksjon bør man også ha i bakhodet. Mitt beste råd er å få dette undersøkt av din fastlege. Ved kontakteksem vil fuktighetsbevarende krem evt mild kortisonsalve hjelpe. Ved soppinfeksjon brukes lokal soppkrem. Det er viktig å ha riktig diagnose før behandling starter.