Forandret menstruasjon

Spørsmål

Jeg er en jente på 31 år som ikke har har hatt regelmessig menstruasjon på 1 år. Har hatt enten ikke blødninger i det hele tatt, eller småblødninger på bare 1 dag. Har ikke hatt sex på dette året, siste gang var for ca.14 måneder siden. Tok en graviditetstest; var ikke gravid. Hva kan være feil?

Kvinne, 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære kvinne, 31 år!

Alle hormonsystemene i kroppen virker inn på hverandre, på finurlig vis. Det overordnede styringssystemet sitter i hjernen. Hvis du ikke bruker noen form for hormonbehandling (f eks minipiller eller hormonspiral) og ikke har slanket deg veldig, vil jeg tro at det er ett av kroppens hormonsystem som enten produserer litt mer eller litt mindre hormoner enn før.

Du bør gå til legen. De aller fleste hormoner lar seg lett sjekke ved en enkel blodprøve. Legen vil også undersøke deg for å se etter tegn på slik ubalanse.

Hormonendringer fører ofte til flere symptomer samtidig. Har du merket andre ting enn menstruasjonsforstyrrelsen? Det vil være viktige opplysninger for legen din, sammen med opplysninger om eventuelle medisiner.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-