For tidlig sædavgang

Spørsmål

Vårt problem er at jeg får utløsning veldig tidlig og at penis etterpå blir slapp. Vi har sex 1-2 ggr per måned. Har ikke psykiske problemer eller problemer med sexlyst eller inledende ereksjon. Er litt mer utholden da vi har samleie oftere, men alt for lite for at min kone skal få noe ut av det.
Er det et normalt alderstrekk som bør aksepteres eller er det noe å gjøre for å forlenge ereksjonen? Har hørt om olje.Er viagra en vei å gå? Takk for svar.

Mann, 50 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Nei, dette har nok ikke noe med alder å gjøre. Snarere tvert imot - da det som oftest er unge gutter som har dette problemet, da de er alt for "ivrige".
Ofte er dette forbundet med litt prestasjonsangst - dvs. at man er engstelig for at man ikke skal få beholde ereksjonen - eller man er engstelig for at det skal komme for tidlig - og så gjør det netopp det!
I ditt tilfelle er det vel sannsynlig ikke det, men det kan hende at dere skulle prøve å ha samleie litt oftere, eller at du prøver å onanere en liten stund før du har samleie. Det vil nok gjøre at det tar litt lenger tid før du kommer når dere da har samleie etterpå. En annen måte å "nedsette" følsomheten er jo å bruke kondom når dere har samleie. En annen mulighet er at du bruker noen medisiner som går under fellesbetegnelsen: SSRI - dvs. det er medisiner som egentlig er mot depresjon, men som har den bivirkning at det utsetter den seksuelle utløsning. Men de er på respt, og du må derfor få dem hos din fastlege. Men det er jo en mulighet. Du tar da en slik tablett et par timer før du skal ha samleie. Vi har god erfaring med det. Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn