For lavt blodsukker

Spørsmål

jeg lurer på hvilke virkninger det har at jeg har lavt blosukker, og hva jeg kan gjøre med det? i tillegg er jeg veldig mye syk ( vondt i halsen og hodet samt slapp) og hver gang jeg er det er jeg kjempesulten og føler at jeg må spise noe hele tiden. dette gjør at jeg legger på meg, noe som igjen gjør meg mere deprimert. jeg er 168 høy og veier nå 72 kg. På forhånd takk for et snarlig svar!

Sykdommer: jeg har lavt blodsukker
Medisiner: cipramil, 20mg pr dag

Kvinne, 22 år

Svar

Hei!

Jeg vet ikke helt hva som er bakgrunnen for opplysningen om lavt blodsukker. De vanligste årsakene til at blodsukkeret blir lavt er at man har anstrengt seg kraftig fysisk, spist for lite, vært utsatt for kraftig stress eller drukket mye alkohol. Diabetikere kan få for lavt blodsukker hvis de har tatt for mye insulin eller sukkersyketabletter. Hvis man har lavt blodsukker føler man seg gjerne svak, matt og sulten.

Det normale er at vi raskt kan gjenopprette blodsukkernivået ved å spise litt. Hvis du har fått målt blodsukkeret hos en lege, ville det mest sannsynlige derfor være at det var en tilfeldig lav verdi.

Jeg synes ikke det er sannsynlig at plagene du beskriver skyldes lavt blodsukker. Men hvis plagene dine vedvarer synes jeg du skal oppsøke legen din igjen for å forsøke å få klarlagt årsaken.

Lykke til!