Føler meg som en gammel kjerring

Spørsmål

Hei!
Jeg lurer på om jeg kan ha hypothyreose. Min mor har det. Jeg går rundt å føler meg som ei "gammel kjerring" og klarer nesten ingenting. Har hjertebank, fryser mye, vondt i muskler og ledd, sover opptil 18 timer i døgnet uten å bli uthvilt. Har også tunge depresjoner og ser andre på min alder utføre daglige gjøremål som jeg ser på som uoverkommelige. Har ikke barn. Ingen jobb heller. Går på attføring som ikke fører noe sted. Det er så vidt livet henger sammen. Hva skal jeg gjøre?

Medisiner: Zoloft og Vioxx

Kvinne, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det kan selvfølgelig godt tenkes at du har hypothyreose eller lavt stoffskifte. Imidlertid kan det være mange årsaker til at man er uttafor og ikke seg selv slik du beskriver. Noen ganger er det kroppslige lidelser som skaper et slikt "sykdomsbilde", men også mentale tilstander kan gjøre noe med deg og energinivået ditt og gi kroppslige plager/symptomer.

Det kan derfor også tenkes at en depresjon er utgangspunktet for plagene dine like gjerne som et lavt stoffskifte er utgangspunktet og igjen gjør deg deprimert.

Det er din leges ansvar å undersøke og utrede deg for å finne en forklaring på hvorfor du har det slik. Noen ganger, men ikke alltid, kan årsaken lett rettes på, ofte tar det tid å komme ut av en slik situasjon, og man trenger en kombinasjon av samtale, terapi og medikamenter.

Jeg vil anbefale deg å snakke med legen din om dette og beskrive alle symptomene dine. Dette vil være et utgangspunkt for videre undersøkelser og leting etter forklaringer.

Lykke til!!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-