Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Føler at det kommer salt ut av kroppen

Spørsmål

Hei er en mann på 54. Det kommer salt ut av kroppen min. Munn, hodebunn, alle steder hud osv. Mørk urin med skum. Vart ca 3 mnd. Blir verre. Jeg drikker ca 3 liter vann pr dag. Tatt utvidede blodprøver og urin, alt OK. Muskulaturen er unormalt stiv. Gangsterrap hver dag krampetendenser osl. Trøtt og sliten. Jeg begynte å drikke kaffe for ca 4 mnd siden, kun 3 kopper pr dag. Mosjonerer hver dag. Hva feiler meg?.

Mann 54
Svar

Hei.

Dette er noe vanskelig å håndtere over internett, siden du ikke har symptomer som er noe vi vanligvis forbinder med sykdom. Det er også noe vanskelig å forstå hva du mener, dette med at det "kommer salt ut av kroppen". Hvordan har du merket det, f.eks.? Går ut fra at du kan ha smakt på svetten eller huden, siden du neppe har "målt" eller fått konstatert "salt ut av kroppen" på annen måte. Hvis det er slik at det smaker salt fra kroppen, så er det i seg selv normalt, for det er salt i svetten og i kroppen vår generelt sett. Siden dette er noe jeg ikke har hørt folk fortelle om før, "salt ut av kroppen", så er det nok det eneste riktige at du samtaler videre med legen din om dette. Det kan også handle om din opplevelse eller tolkning av dette, for hvordan man opplever kroppen, smaker og hva det måtte være, er jo subjektivt, og det er derfor fullt mulig at det ikke kommer mer salt ut av kroppen din enn av andre kropper, og hvis det er slik det er,  så er det viktig at du får klarhet i dette, ved hjelp av samtaler med legen din om dette.

Mørk urin betyr vanligvis at man drikker for lite, men du drikker 3 liter vann pr dag, noe som er mer enn vi trenger, med mindre vi er kraftig fysisk aktive i varmen. Derfor får jeg ikke dette til å henge helt sammen heller. Når man drikker så mye, pleier urinen å bli lysegul eller vannklar.

Hos legen din må du ta blodprøver for å se etter saltinnholdet i blodet, dvs natrium og kalium, og nyrefunksjonen må undersøkes (prøven heter kreatinin) Du må også ta stix av urinen.

Jeg vet ikke hva du har tatt av blodprøver så langt, så det at de du har tatt til nå er normale, betyr kun at man hittil ikke har funnet noen tegn til sykdom hos deg. Det er også en mulighet, at du ikke har noen påvisbar fysisk sykdom, og at dette handler mer om hvordan du selv tolker og opplever kroppen din. Det er ikke slik at alt man kjenner fra kroppen av ting som virker unormalt, pr definisjon og alltid betyr at man har en sykdom. Dette er imidlertid generell informasjon, ingen konklusjon eller diagnose for ditt vedkommende, men det er greit at du vet om den muligheten også.

Alt i alt er din problemstilling ikke egnet til å diagnostisere eller komme noe videre med over internett, uten mulighet for samtale og undersøkelse, så jeg vil sterkt anbefale deg å oppsøke legen din igjen for disse tingene, slik at du kan få klarhet i hva dette handler om.

Jeg ønsker deg lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-