Fødselsdepresjon

Spørsmål

Er det mulighet for at mor og barn kan reise bort på en form for "rehabilitering", sånn at mor kan få hjelp for sin depresjon?
Har hatt depresjon tidligere,men tror at jeg nå har fødselsdepresjon.
Men ingen vil fortelle meg om det er det jeg har.
Tror det selv,for jeg har alle symptomer som skulle tilsi det. Finnes det da steder som mor og barn kan få være sammen,mens mor da får hjelp for sin eventuelle fødselsdep.? Eller må mor reise alene, uten å ha barnet med seg?Lurer bare på om det finnes noe slikt? Foruten psyk.sykehus..

Relevante sykdommer/medisiner: Har en baby på 4 og en halv måned.Går på 45 mg. tolvon p.g.a. av søvnproblemer og en del angst.Bruker også 10 mg.cipramil.

Kvinne, 27 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

For det første så må du ta opp med din lege om du faktisk har en fødselsdepresjon. Du sier at du har alle symptomer på det, og det kan jo godt være at du har. Dette er imidlertid en diagnose som kan bekreftes eller avkreftes, så ta dette opp med din lege, som har diverse undersøkelsesmetoder for å stille en slik diagnose.

For har du dette, så trenger du adekvat hjelp, antagelig mer enn bare tabletter slik du har det nå.

Hvor du evt skulle kunne ha reist, for å få et slikt opphold, vil jo avhenge veldig av hvor du er i landet og hvor langt du evt vil reise.
Det første jeg tenkte på, var jo et frivillig opphold på en åpen psykiatrisk avdeling, hvor det slett ikke er uvanlig at man har pasienter med dine problemer, medbringende sitt spebarn. Men forstår jeg deg rett at du ikke ønsker dette ?
Kanskje du bør revurdere dette ? Kanskje du har tatt stilling til det, uten å vite nok om hvordan og hva dette er ? Ta det i det minste opp med din lege til en åpen diskusjon.

Dersom du ikke ønsker dette, går det saktens an at legen søker deg til et opphold på et kurbad eller rekonvalesent-senter, men har du en depresjon som er alvorlig nok (hvilket jeg ikke vet noe om), så er der antagelig ikke nok kompetanse på å gi deg adekvat behandling på slike steder, da vil en åpen psykiatrisk avdeling være riktigere sted for å få god nok hjelp, hvilket er det du ønsker.

Så svaret er ja, slike steder finnes, men om dette er det riktigste for deg, bør du diskutere med legen din, som kan hjelpe deg til å finne ut av dette for deg.

En fin oversikt over rehabiliteringssentere i Norge finner du på:
www.helserehab.no/
så kikk litt der.

Ønsker deg lykke til og god bedring !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-