Flyskrekk hos en syvåring

Spørsmål

Litt utenom det vanlige kanskje, men saken er:
Jeg skal ut å reise med mine to barn 5,7 år den 17.3. Sønnen min på 7 år er veldig engstelig for å fly. Vi har latt være å fly på grunn av dette i ca 2 år, da han som 5 åring ble veldig engstelig på flyet. Gråt og ville ikke se ut av vinduet i det hele tatt. Så uheldigvis et lite glimt på tv av hva som skjedde 11 sept. også. Vet ikke hva jeg skal gjøre, men vi må jo begynne engang. Har sagt til han at han må være med på ferie om han vil eller ei. Min søster som bor i Frankrike mener at de får beroligende til barn som sliter m flyskrekk. Antar at dette ikke er noen bra løsning, så jeg har kontaktet presten på Gardermoen. Vi skal opp til han i neste uke å prate litt. Jeg har svært lite lyst til å tvinge en liten gutt omord i flyet! Har du noen tips til meg?

Kvinne, 33 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Man må spørre seg hvem man reiser på ferie for, jeg har selv fire barn, og har alltid tenkt at i denne fasen av livet velger vi feriemål utfra hva vi synes må være best for barna. Jeg har derfor vanskelig for å forstå hvorfor dette kan være noe problem, det er jo bare å velge feriemål som kan nås med bil, båt eller tog, for eksempel Norge, Sverige eller Danmark. Om barna selv får lyst til å reise til et fjernere reisemål kan dere jo gjøre det, og da er det ikke sikkert at han er redd for å fly lenger.

Dersom dere er nødt til å reise med fly går det an å gi barnet en liten dose med Valium eller Sobril, men dette er en nødløsning. Det finnes også terapeutiske opplegg mot flyskrekk, men det skulle ikke være noen grunn til å starte med det nå.

Å si til ham at han må være med på ferie enten han vil eller ei, og så tvinge ham inn på et fly, synes jeg ville være direkte tåpelig.

Har du spørsmål om REISEMEDISIN?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Gunnar Hasle REISEMEDISIN
Pris fra 199,-