Flassing på penishodet

Spørsmål

Hei
Har over to perioder siste år "flasset" på penishodet. Akkurat som huden ble skiftet. Har brukt samme intimsåpe i flere år, men vet at vi prøvde et annet vaskepulver første gang "flassingen" begynte. Jeg trodde det kunne vært pga. det, men nå 8-9 mnd senere begynner det igjen. Vi bruker forøverig nå samme vaskepulver som vi alltid har gjort. Flassperioden varte ca. 2-3 uker forrige gang. Det var liksom greit så fort huden var skiftet.(flasset bare ett lag). Kan det være noe som irriterer huden eller har jeg fått en sykdom? Jeg hadde ubeskyttet sex ca. 1-2 mnd før forrige "flassing"

Mann, 37 år

Svar

Hei !

Det er nok for det første ingen sykdom som arter seg i form av flassing på penishodet, så det kan vi se bort fra.

Jeg ville nok testet en annen type intimsåpe, gode alternativer er
f.eks. Asan, Lactacyd, Neutrogena.
Man bør heller ikke vaske seg mer enn nødvendig, selv disse mildeste såpene er "sterke" for huden på penishodet, og husk på at hud er tross alt ikke konstruert for såpe, såpe ble "oppfunnet" lenge etter at vi mennesker og huden vår ble "designet" !
En gang pr dag bør være et absolutt maksimum tenker jeg, hvis ikke spesielle omstendigheter tilsier noe annet.

Jeg ville også alltid konsekvent ha benyttet en fuktighetskrem på penishodet, etter at du har vasket deg, for å forebygge dette problemet.

Der er også en mulighet for at du kan ha en allergi mot latex eller andre innholdsstoffer i kondomer, hvis du bruker det.
Har du lagt merke til om flassingen kommer etter kondombruk ?
Dette kan du kanskje prøve å finne litt ut av.

Ønsker deg lykke til !