Feilstilling og feilsbelastning i føtter

Spørsmål

hei jeg har skjeve føtter (banan føtter). jeg har skiftet jobb til en roligere jobb uten betong gulv. jeg bjunder og opp leve di værste smertene igjen. jeg har bjundt gå en del i de siste og stammer sikkert litt der i fra + jeg er noen kilo over de jeg burde verre.

er lei av og klage på beina når jeg skal finne på noe aktiviteter med venner eller hobbyer. føler di og er lei av den ``unnskyldingen´´. Har vert med 3 forskjellige sjukehus og har fått 3 forskjellige svar. 1: du må ha en operasjon, 2: du er tjukk, 3: er for farlig med operasjon du må leve med de.

så føler jeg står fast enda på hva jeg skal gjøre... har prøvd og søkt litt på nette men finner ikke noe om dette. har vert litt med fysio men han satte meg bare på benpressen men føler de er ikke så lurt siden jeg har vondt fra helen til tåa. jeg går til tider veldig skjeft jeg går veldig på venstre siden av føttene og feil belaster. blir smerter opp i bena og føler sener blir stramme.

er ute etter informasjon på hva jeg kan gjøre videre? eller finst de noe info om denne plagen ? har gått til ortoped og fått noen sko og såler føler di er lite til hjelp. er dritt lei av smerter og stiv het, difor blir de lett og sitte i stolen eller og gjøre noe fornuftig.

Er litt bekymret for slitasje jeg er ung men jeg skal bli gammel også, og føler vist jeg går med dette til da er jeg redd for der ikke er mer ben og gå på.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Bananføtter er ikke nok for at jeg kan gi deg et presist svar. Jeg får inntrykk av at du har en feilstilling i føttene dine, og at dette gir en bananform, som også gjør at du vektbelaster utsiden av foten, i hvert fall på venstre side. Det finnes en rekke ulike tilstander som kan gi en grad av det som du beskriver, og igjen, det blir litt vanskelig å gå gjennom alle.

Hvis du da har en objektiv feilstilling, og du opplever smerter som kan forklares ut fra denne feilstillingen, er det ganske åpenbart at det bør vurderes gjort noe med. All den tid såler ikke har hjulpet, kan tyde på at feilstillingen er så pass stor eller tilstivnet, at såler ikke vil være nok. Da kan man eventuelt vurdere å gjøre kirurgisk korreksjon av feilstillingen(e), for å endre de biomekaniske akseforholdene rundt fot og ankel. Likevel, hvis du har en betydelig overvekt, vil det selvsagt også kunne forklare deler av symptombildet, og kirurgi alene vil da ikke hjelpe.

Så, noen diagnose, eller spesifikk behandling kan jeg derfor ikke gi. Men kirurgisk korreksjon av symptomgivende feilstillinger i fot- og ankel utføres i stor grad.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-