Fallulykke, årsakssammenhenger?

Spørsmål

Lenderyggsskade, og «aldersrelaterte hudforandringer etter fallskade».
Denne fallskade førte til slag mot skulder, arm slått ut av ledd, hode mot kjellergulv, øresus. På vei ned traff høyre side av rygg trappetrinn, da jeg gikk, mer eller mindre, hodestups ned en gammel kjellernedgang.
Høydeforskjell 2,5 meter pluss kroppshøyde
«Kjøttdelen» av ryggen ble truffet, ikke i korsryggen, men litt over. Fra dette treffpunkt materialiserte det seg et enormt hematom som spredte seg over hele ryggtavlen, pluss rumpeballene. Jeg ser ikke bort i fra at da flatryggen slo mot sementen, kan dette også ha bidratt til bloduttredelsen.

Hva som gjør det så vanskelig å akseptere påstand om minst «51% sannsynlighet» for aldersbetingede årsaker, skyldes at jeg ikke hadde spor av dette i huden, før skaden inntraff, ei heller smerter av noe slag. Det var i høyeste grad en akutt affære. Utposning på huden, spesifikt der jeg traff med rygg, ble observert av lege 2 måneder etter fallet, den 23. juni 2011. Fallulykken skjedde den 24. april 2011. Det ble mye ståk rundt RTG av skulder 26. april 2011 og ryggvondtet kom i skyggen.
Det er den samme utposning som 6 år senere fortsatt er synlig med samme lokalisering.

Det ble umiddelbart meget smertefullt, og det har gitt meg problemer siden. Sitte, ligge og bevegelser forbundet med dette, trigger vondter, også å gå Min subjektive opplevelse er at det som er roten til mine problemer her, er hva som befinner seg inne i ryggen, om mulig arrvev. Observert to år etter fallet, på RTG og MR, - vises at L2 har fått en smell som meget vel kan knyttes til samme fallskade. L3 og L4 er fra før skadet i 1990, men har ikke gitt slike permanente smerter.

Er det slik at slike «kjøttskader», ikke skal kunne gi vedvarende smerter som jeg har? Kommer dette alene fra ryggrad?

RTG tatt 26.04.11, «OK. Ingen skjelettskade. Betyr dette at det ikke er andre skader, feks. artroser?

Svar

Hei.

Jeg har svart to ganger allerede om denne problemstillingen, se linkene nedenfor, og som du sikkert har lest av disse to svarene, er det ikke så lett å bidra med så mye konkrete svar her i dette kompliserte tilfellet.
Hele problemstillingen du tar opp, er aldeles for kompleks til å håndteres med spørmål-svar over nettet, dessverre.
Jeg har ikke noe nytt å si nå, og viser til de to foregående svarene:

https://ssl.lommelegen.no/legesvar/invalidegrad-og-årsakssammenhenger
https://ssl.lommelegen.no/legesvar/var-ulykken-årsaken

Dette opptar deg / dere åpenbart mye, forståelig nok, og jeg synes da at dere skal vurdere advokathjelp.

Ha det bra.