Ett år i Australa

Spørsmål

Jeg skal bo og gå på skole(VK2) i Australia i et år (fra juli 03 - Mai 04.)
Jeg har lest at jeg ikke trenger og ta vaksiner, men er det andre helsemessige problemer/ting jeg bør være klar over?
Sykdommer/Skader/osv som er aktuelle i dette landet? Hvordan er det med fare for kreft(solen) ? Hvilke forholdsregler bør jeg ta for å unngå skade fra solen?

mvh. 16 år gammel jente!

Kvinne, 16 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det er riktig at du ikke trenger noen vaksiner utenom det du skal ha fått i det orskeasisvaksinasjonsprogrammet for å bo et år i Australia. En annen sak er at du vil ha mange eksotiske reisemål innen rekkevidde, hvor du også vil trenge vaksine mot hepatitt A, for eksempel i Indonesia, så av den grunn kan det være aktuelt å ta den vaksinen.

Av andre helsemessige problemer i Australia må nevnes giftige slanger og edderkopper. Du finner mer om det på min webside under Villmarksmedisin.

Selv om Australia har mer hudkreft enn Norge tror jeg ikke du skal være så bekymret over det når du bare skal bo der i ett år. Dersom du har lysømfintlig hud, særlig hvis du har rødt hår og fregner, må du være nøye med å smøre deg med solkrem med høy faktor, og alltid ha hatt på hodet når du er ute. Løse, dekkende bomullsklær er behagelig i varmen, og beskytter godt mot solskader.

Har du spørsmål om REISEMEDISIN?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Gunnar Hasle REISEMEDISIN
Pris fra 259,-