Et sår som ikke gror på penis

Spørsmål

Etter et litt hastig samleie med for lite glid så ble det et skrubbsår på forhuden på 2mmx2mm. Dessverre har det aldri skikkelig grodd og det er kommet noe arrvev bak såret (hardere del), men fortsatt ikke stort større. Det er nå gått snart et år og jeg har prøvd med fuktighetskrem og avholdenhet fra samleie (men forhuden blir jo strekt om natten++, ubevisst, uansett).

(Når punktet blir strekt eller klemt på blir det bloddannelse, men i svært små mengder).

Hva kan jeg gjøre? Har ikke lyst å ta dette til fastlegen min, hvilken type spesialist skulle jeg eventuelt gått til i det private?

På forhånd mange takk

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Jeg forstår at du for ett år siden hadde et samleie hvoretter det oppstod en sårdannelse i forhuden på penis. Til tross for at du har forsøkt å smøre området med fuktighetskrem så ser det ikke ut til å forsvinne. Den første tanken som slo meg var herpes, som altså bruker å opptre som et mindre sår, men vanligvis bruker såret å forsvinne siden det sitter helt i hudens overflate og går aldri dypere ned. Men at det skulle fortsette hele tiden uten at du ser at det gror er ikke typisk for herpes. Utover det har jeg ikke noe bestemt forslag til hva dette dreier seg om, det er flere former for hudsykdommer som kan minne om kroniske sår, uten at det har noe med sex å gjøre. Men det viktige er at alle sår eller sårlignende tilstander som ikke forsvinner av seg selv bør tilsees av lege og derfor må rådet bli at du så snart du har anledning så må du oppsøke en lege, aller helst først en allmenpraktiker som kan vurdere dette og eventuelt sende deg til en hudspesialist, det er hudleger som er spesialister i sår på huden. Hvis du bor i nærheten av en av de større byene så kan du gå på nettet og finne frem til en spesialist som ikke trenger henvisning fra allmenlege. I Oslo, Bergen Trondhjem og Tromsø har hudavdelingene på de største sykehusene også som oppgave å undersøke sykdommer som pasienten antar kan ha noe med sex å gjøre, slik som du. I Oslo finnes videre Olafiaklinikken og der kan du møte hver dag uten time og bli tilsett av en hudlege. Du trenger slett ikke være sjenert for å oppsøke helsevesenet for dette, en veldig stor andel av samtlige konsultasjoner hos legen dreier seg om tilstander som relaterer seg til organene nedentil og alle leger har god erfaring i å bedømme tilstander som den du beskriver. Lykke til og god bedring !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-