Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Et pulserende punkt i hodet

Spørsmål

Hei. Jeg har et sted i hodet som jeg ikke klarer å slutte å tenke på, og heller føle på. For mange år siden var jeg svært redd for å få en hjerneblødning eller noe sånt. Så for to uker siden hadde jeg en svært spesiell drøm, der det blant annet kom opp at jeg trolig hadde en svulst i hodet. Etter denne drømmen våknet jeg et par ganger av et kraftig støtsjokk og måtte hoppe ut av sengen og rett og slett riste det av meg. Jeg fikk også en ekkel følelse av å bli trykket nedover. Etter dette har jeg ikke klart å slutte og tenke på det. Jeg føler et punkt bak på høyre side, som til tider pulserer. Av og til kan det føles ut som hjerteslagene slår i hodet. Jeg har alltid hatt vansker med å gå til legen, ihvertfall for slike ting, som man ønsker ikke skal være sanne. Og kanskje jeg da prøver å unngå det, så det hjelper ikke at det blir en sterkere manifestering. Men nå er det slik at jeg ikke klarer å gå en hel dag uten å merke det kjenne det. Jeg trener og er frisk og rask ellers, men begynner å føle det litt på høyre side av ansiktet. Hva skal jeg gjøre? Jeg vet jeg burde gå til lege og sjekke det, men jeg blir for å være ærlig litt redd. Og ønsker at det ikke skal skje. Jeg skal ta ti eksamener nå til våren, så jeg har ikke helt tid til å bli satt ut av spill. Men jeg skjønner at det er bedre enn å bli satt ut for godt. Jeg bruker ingen medisiner. Da jeg fikk de kraftige støtene, hadde jeg røykt hasj. Jeg har egentlig sluttet med det, men det var et slags tilbakefall. Så sluttet jeg å røyke igjen. Og etter det har jeg ikke hatt de kraftige støtene som jeg forklarte ovenfor. Så jeg har på en måte tenkt at det er nok kroppen som sier fra at nok er nok.

Mann 30
Svar

Hei.


Her har du ikke stilt noen spørsmål, så jeg er ikke helt sikker på hva du ønsker informasjon om. Jeg velger derfor å kommentere det du skriver, og å tenke litt høyt omkring dette. Håper det er greit.


Det er interessant at du ikke har kjent det etter at du slutter å røyke hasj, og at du kjente det da du hadde røykt hasj. Jeg kan selvfølgelig ikke fastslå noen sikker årsakssammenheng, men det er jo et faktum at å røyke hasj, spesielt med dagens særdeles høye innhold av aktive virkestoffer, er en betydelig tukling med hjernens svært komplekse kjemi og balanse av nevrotransmittorer. Så hvem vet, kanskje det var forklaringen, og at du unngår det ved å ikke røyke mer hasj? Test ut dette, så får du svaret på det.


Forøvrig ser jeg at dette opptar deg og bekymrer deg, og det er noe du virkelig ikke trenger nå som du skal ta alle dine eksamener. Derfor anbefaler jeg deg sterkt å ta en tur til fastlegen din nå, for å få bekreftet at du -etter alt å dømme- neppe har noen sykdom. Det vil være veldig avlastende og fint for deg å kunne slippe å tenke på dette videre, så ikke unnlat å følge dette rådet. Jeg kan på ingen måte se for meg at du har noe å frykte i form av å få en alvorlig diagnose eller lignende. Etter alt å dømme vil du få en bekreftelse på at du er frisk, noe du vil ha veldig nytte av og godt av, i denne krevende våren du har foran deg.


Jeg håper at informasjonen her er til nytte for deg, og at du vil følge rådet mitt. Lykke til.