Et lett tilfelle av urinsyregikt?

Spørsmål

Hei, da jeg våknet i morges hadde jeg så vondt i venstre fot at jeg nærmest ikke kunne gå på den.
Jeg fant en hevelse på stortåa (på høyre side av det benet i stortåa som sitter nærmest resten av foten). Området var hovent, men ikke misfarget enda. Det hjalp å massere.
Smertene ga seg etter en times tid. Da jeg kom hjem fra jobb hadde jeg ingen smerter og hevelsen var helt borte, men jeg har et kraftig blåmerke (3 x 3 cm). Jeg antar derfor at det må ha vært en blodpropp. Har forsøkt å google, men finner bare informasjon om større blodpropper og det får man jo helt angst av.
Er dette noe man drar til legen med? Jeg har ikke annet å vise til enn dette blåmerket, men hvis det er slik at jeg har høyere risiko for å få blodpropp andre steder f.eks så vil jeg jo helst få sjekket ut det.
Er ellers i grei form, har lavt kolesterol, lavt blodtrykk og er normalvektig (82 kg / 193 cm). Jeg er litt hypokonder, så jeg er prøver å ikke plage legen min alt for unødig.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Dette kan også ha vært et forbigående og lett anfall av urinsyregikt / podagra. Det kommer helt typisk i akkurat det leddet, som blir akutt rødt, vondt og hovent. Men det pleier å vare lengre enn det du opplevde her, men så kan jo kanskje dette ha vært et lett anfall som gikk fort over. Få sjekket dine urinsyrenivåer i blodet ved anledning. Men det er ikke noe som haster her og nå.

Et annet alternativ er at det har vært en liten spontan blødning under huden, av ukjent årsak. Det er også ufarlig og trenger ikke legetilsyn.

Det høres imidlertid avgjort ikke ut som en blodpropp, og den muligheten tillater jeg meg å si at du kan se helt bort fra.

Alt i alt så synes jeg ikke du trenger å oppsøke lege her og nå, så lenge dette er på så rask tilbakegang av seg selv, som du forteller om her.
Skulle det blusse opp igjen, så vil såkalt betennelsesdempende medisiner som f.eks. Voltaren o.l. kunne få det til å bli raskt bedre.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-